Intensitate

Toate trairile sunt deosebite. Ele intre ele, ele de la exponat uman la exponat uman. Trairile vin si se duc, ne fac viata mai posomorata sau, din contra, mai frumoasa. Trairile ne fac mai putini lineari, adauga sarea si piperul atat de necesare.

Un sentiment, o traire pot fi generate de o melodie cunoscuta care ne duce pe alte taramuri, de o persoana langa care pur si simplu ne topim, de o carte care contureaza un loc spre care am vrea sa ne teleportam. Desigur, exista si mixuri: seara de tango cu persoana draga, reprezentatia live a artistului favorit alaturi de un suflet cald si special, seara ta cu jazz in surdina, cartea favorita in brate si paharul de vin rosu (neaparat demisec) in pahar.

Dar exista si lipsuri. Lipsa de comunicare, lipsa de apropiere, lipsa de intelegere, lipsa unei persoane care sa te completeze.

Si-aici vine intrebarea: cum punem condimentele in mancare? Oare sarea si piperul, trairile extraordinar de frumoase, trebuie adaugate in aceeasi masura ca boiaua iute (singuratatea intepatoare, neimplinirea)? Cum facem astfel incat sa fie mancarea gustoasa? Cum ne asiguram ca va fi gustoasa atat pentru cei care o vor savura, cat si pentru bucatar?

Exista oare reteta perfecta?

Advertisements
Uncategorized

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s